România, 8 medalii și două mențiuni la GeCAA

Ieri a avut loc ceremonia de închidere GeCAA 2020, prima ediție online a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, iar domnul Inspector Școlar de Fizică, Petru Crăciun, vine cu vești minunate:

8 medalii și două mențiuni la GeCAA 2020 pentru România

3 Medalii de aur, 4 medalii de argint, două medalii de bronz și o mentiune pentru echipa Romaniei! În perioada 25 septembrie – 23octombrie 2020, a avut loc Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics (GeCAA) care s-a desfășurat online și care și-a propus să îndeplinească, în acest an, misiunea Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (IOAA -2020) în contextul suspendării organizării acestei olimpiade internaționale din cauza pandemiei COVID-19.

3 Medalii de AUR

1. Turturean David-Corneliu;
2. Ardeleanu George-Cristian;
3. Tuș Traian Rareș.

4 Medalii de ARGINT

4. Hărăbor Daria-Teodora;
5. Pascal Flavia Cristina;
6. Grosu Teodor Ionuț;
7. Vasile Mihai

O Medalie de BRONZ

8. Adrian Marian Țiripa

Două Mențiuni de ONOARE

9. Șîrghi Dragoș Andrei;
10. Jiglău Fabrizzio.

La proba pe echipe elevul Necula Vladimir-George din cl. a X-a de la Liceul Internațional de Informatică București a obținut locul 2, iar Maria Dincă, elevă de la CJEx Dolj, a obținut mențiune.

Despre competiție

În perioada 25 septembrie – 27 septembrie 2020, s-au desfășurat probele individuale ale competiției Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics (GeCAA). La probele individuale au participat doar primii 10 elevi calificați în ordinea descrescătoare a punctajului. În perioada 28 sept. -14 oct. 2020 a avut loc Group Competition (adică proba pe echipe). La proba pe echipe au participat următorii 10 elevi calificați în ordinea descrescătoare a punctajului. În perioada 28 septembrie – 22 octombrie s-a realizat evaluarea lucrărilor scrise.

La această competiție au participat 40 de țări de pe toate continentele lumii. Elevii au susținut 3 probe și anume: proba teoretică, proba de analiza datelor și proba observațională. Proba Teoretică de anul acesta a fost deosebit de dificilă comparativ cu ceilalți ani de la olimpiadele internaționale de astronomie și astrofizică. Elevii pe timpul probelor au fost înregistrați video și monitorizați în același timp de profesori din alte țări. Vineri 23 octombrie a avut loc festivitatea de premiere.

Team Leaders și mentori ai României la această competiție internațională au fost:

  • Prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică, ISJ Suceava
  • Prof. Stoian Lucian, Colegiul Național ,,Vasile Lucaciu” Baia Mare
  • Prof. Liliana Iacob, Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” Brăila.
  • Mentor. Raul Drăgoiu , student an II, Facultatea de Fizică din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
  • Mentor. George Prodan , student an II,. Facultatea de Fizică din cadrul Universității București

Ne bucurăm pentru performanțele deosebit de frumoase obținute de elevii noștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *