Olimpiada Internațională de Astronomie 2019 la Piatra Neamț

Sigla OIA 2019

Municipiul Piatra Neamț găzduiește, în perioada 18-27 octombrie, Olimpiada Internațională de Astronomie, ajunsă la cea de-a 24-a ediție. Este prima oară când România găzduiește această competiție.

Țări participante

La această ediție participă 250 de elevi și profesori, din 22 de țări, între care Statele Unite, Thailanda, Ucraina, India, Rusia, China, Italia, Sri Lanka și Suedia.

Despre OIA

Olimpiada Internațională de Astronomie (OIA) este o competiție școlară care se desfășoară anual începând cu 1996. Participanți din mai multe țări participă în mai multe probe care au ca scop dezvoltarea creativității, imaginației și interesului față de astronomie și știință.

Olimpiada se desfășoară în spiritul prieteniei, toleranței, unde competiția este un stimul pentru a arăta capacitățile participanților, dar interacțiunea, schimbul de idei și colaborarea dintre studenți, profesori și oameni de știință din diferite țări au o importanță mai mare. Trebuie subliniat faptul că competiția la această olimpiadă nu este cea mai importantă parte a programului. Cu alte cuvinte, examenele, punctele, locurile și diplomele sunt doar un instrument folosit în interesul olimpiadei.

sursă: https://iao2019.physicsnt.ro (website oficial)

Accesați pagina oficială a olimpiadei pentru a afla mai multe:

Program

Comitet de organizare

Pagina de facebook

Rezultate

Echipa României

România este reprezentă anul acesta de Grosu Teodor Ionuț, Sirghi Dragoș Andrei, Țirapa Adiran Marian, Hărăbor Daria-Teodora, Ardeleanu George Cristian, Pascal Flavia Cristina și Tuș Traian-Rareș, iar coordonatorii echipei sunt Stoian Lucian (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare) și Oniciuc Grigoruță (Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț).

Mult succes, România!!!

Pe lângă OIA, mai există și Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, aceasta din urmă având loc anul acesta în Ungaria, de unde echipa România s-a întors cu 2 medalii de aur, 4 medalii de argint și 4 medalii de bronz. Vezi și pagina oficială IOAA 2019 aici.

Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică a avut loc la Breaza, județul Prahova. Intră aici pentru a afla mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *