Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics: Selecție România

În atenția elevilor și profesorilor care au obținut performanțe școlare în domeniul astronomiei și astrofizicii

Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics

În perioada 25 septembrie – 12 octombrie 2020, va avea loc Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics (GeCAA) care își propune să îndeplinească, în acest an, misiunea Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (IOAA -2020) în contextul suspendării organizării acestei olimpiade internaționale din cauza pandemiei COVID-19. 

Pe baza acordului Comitetului Internațional al Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (IOAA) ce organizează această competiția internațională,  Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost desemnată să realizeze selecția a 20 de elevi din România pentru participarea la etapa internațională a acestui concurs. Selecția se va realiza în urma evaluării portofoliilor elevilor pe baza unor criterii și grile prezentate în Anexa nr. 1 a prezentei adrese. La această selecție se pot înscrie atât elevi juniori cât și seniori în domeniul astronomei și astrofizicii.

Program

În perioada 25 septembrie – 27 septembrie 2020, vor  avea loc probele individuale ale competiției Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics (GeCAA). La probele individuale vor participa doar primii 10 elevi calificați în ordinea descrescătoare a punctajului. În perioada 28 sept. -12 oct. 2020 va avea loc Group Competition (adică proba pe echipe). La proba pe echipe  vor participa următorii 10 elevi calificați în ordinea descrescătoare a punctajului.

Preselecția participanților

Candidații care doresc să participe la etapa de selecție trebuie să trimită în perioada  7 – 21 august 2020 pe adresa de e-mail observator@usv.ro următoarele documente semnate și scanate:

  • Fișa de autoevaluare/evaluare (o poți descărca de aici)
  • Portofoliul candidatului (documentele vor fi ordonate conform grilei, numerotate şi însoţite de un opis iar pe fiecare document, candidatul va semna și consemna criteriul dovedit – ex. 1., 2.,  etc)
  • Copie după cartea de identitate/certificat de naștere
  • Cerere tip (descarcă de aici)
  • Acord de prelucrare a datelor personale (descarcă de aici)

Publicarea rezultatelor finale

Evaluarea de către comisia de evaluare a formularelor depuse va fi în intervalul 21 – 26 august 2020. Publicarea listelor finale a elevilor selectați pentru participarea la GeCAA-2020 va fi pe 27 august 2020 pe site-ul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Subliniem faptul că această competitia (GeCAA) se va desfasura on-line si nu are caracterul oficial de olimpiadă internațională deși îți propune să suplinească absența acesteia din acest an. Această invitație (împreună cu cele 3 anexe) a fost transmisă în data de 07.08.2020 tuturor ISJ-urilor atât pe fax cât și pe adresele de e-mail. Vă rugăm să  faceți cunoscută această invitație tuturor  elevilor și profesorilor care au obținut performanțe școlare în domeniul astronomiei și astrofizicii. Vă dorim succes și multă sănătate!

Invitația oficială o puteți descărca de aici. Mai multe informații despre competiție puteți obține de pe site-ul oficial: http://www.ioaastrophysics.org/gecaa/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *